Wednesday, April 8, 2009

Asas Kepercayaan Kristian Yang Perlu Diketahui Siri 13 (Ketuhanan Jesus)

Ayat di bawah ini selalu digunakan oleh orang Kristian untuk membuktikan ramalan kedatangan Jesus oleh Musa. Namun bagi umat Islam ayat ini membuktikan tentang kenabian Muhammad di dalam kitab Bible. Sekiranya mereka bertegas menyatakan ayat ini ditujukan kepada Jesus, maka ayat ini dengan jelas menerangkan tentang kenabian Jesus bukan sebagai TUHAN.

Ulangan 18:18-19

(18 : 18)
Seorang nabi akan Ku bangkitkan bagi mereka dari antara saudara mereka, seperti engkau ini; Aku akan menaruh firman Ku dalam mulutnya, dan ia akan mengatakan kepada mereka segala yang Ku perintahkan kepadanya.

(18 : 19)
Orang yang tidak mendengarkan segala firman Ku yang akan diucapkan nabi itu demi nama Ku, daripadanya akan Ku tuntut pertanggungjawaban.

1 comment:

Anak Pendang Sekeluarga said...

Katakanlah (wahai Muhammad): “Inilah jalanku dan orang-orang yang menurutku, menyeru manusia umumnya kepada agama Allah dengan berdasarkan keterangan dan bukti yang jelas nyata. Dan aku menegaskan: Maha suci Allah (dari segala iktiqad dan perbuatan syirik); dan bukanlah aku dari golongan yang mempersekutukan Allah dengan sesuatu yang lain.” (Yusuf 12:108)”

Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya….dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq