Friday, November 14, 2008

YUSUF ESTES FORMER CHRISTIAN PREACHER

SEARCHING FOR THE TRUTH......
Sukacitanya saya mempromosikan program berkenaan :

Harap sahabat-sahabat dapat menyebarluaskan program ceramah beliau. Ini adalah peluang terbaik kita mendengar pidato seorang bekas paderi terkenal.

Secara ringkasnya, Sheikh Yusuf adalah bekas Paderi Kristian berasal dari Midwest Amerika Syarikat. Beliau mula menjadi Paderi Muzik pada 1960 dan memeluk Islam sekitar awal tahun 90an. Insya Allah beliau akan menceritakan detik-detik manis itu dalam ceramahnya nanti.

Seawal umur 12 tahun, beliau telah dibaptiskan dan usia remajanya dipenuhi dengan mengkaji pelbagai jenis mazhab Kristian dan agama-agama lain seperti Hindu, Yahudi, Budhha dan lain-lain. Ada detik menarik yang menjadi sebab hidayah Allah turun ke hatinya.

Lebih wajar kita hadir bersama-sama ke sana nanti. Beliau banyak berdakwah ke seantaro dunia membawa misi kebenaran Islam. Kini, Allah SWT mentakdirkan beliau berada di Malaysia dan salah satu slotnya ialah menyampaikan ceramah di Sabah.

Sheikh Yusuf Estes adalah salah satu bukti seorang paderi (intelektual Kristian) daripada bnyak kes-kes yang telah diberikan hidayah oleh Allah Yang Maha Satu. InsyaAllah, saya akan muatkan kisah-kisah mereka yang masuk Islam setelah selesai perbincangan tentang agama Kristian. Biasanya, kebanyakan orang kristian yang masuk islam ialah golongan atasan (intelektual)...saintis2, sister2, paderi2, ada tentera kristus lagi dan sebagainya..Namun, orang Islam yang masuk kristian biasanya adalah mereka yang jahil tentang Islam.

Terima kasih atas usaha awal Hj Nicholas dan sahabat-sahabat Hidayah Centre. Juga kepada USIA khususnya Datuk Hj Abdullah Hussain, CONCERN, JAKIM dan JHEAINS.

Hubungi Che’gu Jamil untuk keterangan lanjut : 013-8517282

No comments: